Как да се обличаме в офиса

Тъй като не всички ежедневни дрехи са подходящи за офиса, тази статия ще Ви помогне да разберете, какво е подходящо за носене и какво не. Облекло, което е подходящо за плаж, фитнес, дискотека или работа в градината може, да се окаже неподходящо за професионалния Ви вид на работното място.

Дрехите, които разкриват прекалено много от гърба, гърдите, краката, корема или бельото не са подходящи за бизнес срещи, дори за такива, които не изискват официално облекло.

Дори във фирми, които нямат дрес код, измачканите, разкъсани или мръсни дрехи са неприемливи. Всяко облекло казва по нещо за човека, затова "думите" му не трябва да са обидни за Вашите работодатели и колеги.

В някой дни, обикновенно петъците, са разрешени не толкова официалните дрехи. Тогава дънките и други по-ежедневни облекла са позволени, стига да не са много прдизвикателни.

РЪКОВОДСТВО ЗА ЕЖЕДНЕВНО БИЗНЕС ОБЛЕКЛО

Това е общ преглед на подходящото бизнес ежедневно облекло. Дрехи, които не подхождат на офис средата също са застъпени. Списъците представят това, което по принцип е приемливо за бизнес ежедневно облекло и това, което по принцип не е.

Панталони

Спортните панталони от памук, вълна, бархет и синтетични материи без огромни джобове са приемливи. Неподходящите панталони включват дънките, клиновете и анцунзи, а също така бермуди, къси панталони и всякакви прекалено прилепнали модели.

Поли и рокли

Ежедневни поли и рокли или поли с цепка около коляното са приемливи. Дължината на полите и роклите трябва да Ви кара да се чувствате комфортно пред хора. Къси, прилепнали поли, които са над половината на бедрото не са подходящи за работа, както и мини поли, плажни рокли и рокли на тънки райета.

Ризи, блузи, топове и сака

Ежедневни ризи, туники, голф-блузи, пуловери и поло са приемливи като облекло за офиса. Повечето сака и жилетки също са подходящи, стига да не са в прекалено ярки цветове. Неприемливите блузи, тениски и сака са тези с обидни надписи, лозунги, картинки, анимационни герои, карикатури, блузи с голи рамене и спортните тениски, освен ако не се носят под друга блуза, риза или сако.

Обувки

Консервативни, удобни обувки, мокасини, сабо, маратонки, ботуши, платформи, токчета и кожени обувки са приемливи за работа. Липсата на чорапи е разрешена само в топло време. Прекалено лъскавите обувки, чехли, джапанки и всички обувки, при които се виждат пръстите на краката са неподходящи за носене в офиса.

Бижута, грим и парфюм

Бижутата трябва да са избрани с вкус и да се ограничи видимостта на пиърсингите. Запомнете, че някой хора са алергични към химичните съставки на парфюмите и грима, затова не натрапвайте вкуса си на никого.

Шапки и украшения за глава

Шапките са абсолютно недопустими в офиса. Украшенията за глава като шалове, които се носят с религиозни цели или с цел почитане на определена традиция са разрешени.